Dota 2 sledeće godine dodatno raste

Dota 2 sledeće godine dodatno raste

Na videlu imamo prve nagoveštaje kako bi Dota 2 scena mogla da izgleda od sledeće godine, a u skladu sa najavljenim promenama koje Valve uvodi a o kojima smo pisali početkom meseca.

Objavljena je slika koja nam odmah na prvu loptu govori da će od sledeće godine scena biti još veća, sa još više novca, ali i još više igrača uključenih u vrhunske nivoe profesionalnih takmičenja.

Na nekompletnoj listi vidimo 11 mejdžor i 11 majnor takmičenja, i odmah na prvi pogled je jasno da ekipe neće moći da posete sve ove događaje i ostanu u vrhunskoj formi. Doći će do raslojavanja takmičenja i pažljivog prikupljanja bodova u toku godine na ovim takmičenjima, tako da se može desiti da određeni Minor turnir postane neverovatno važan ekipi kojoj trebaju bodovi. Sve ovo će podići kvalitet samih takmičenja.

Na spisku su za sada samo potvrđeni turniri, koji su zadovoljili Valve uslove – u samo 22 turnira na spisku, ima više nagradnog fonda nego na 36 turnira održanih ove godine, bez The International naravno. Ovo čak nisu ni cifre koje će biti nagradni fond, već samo minimalni nagradni fond datih turnira.

Ako se u ovu priču uključi još barem 14 turnira, računajući da svi mogu da ispoštuju ove kriterijume, sama scena će automatski biti za preko 50% bogatija i veća.

Pogledajte raspored ispod:

Related Articles