Dota 2 – Heroji novog peča

Dota 2 – Heroji novog peča

Prošlo je tek 4 dana od kad je novi peč implementiran u Dotu. Prilagođavanje je jedan dug i mukotrpan proces. Ipak, igrači se za sada ne odlučuju za neko pretjerano eksperimentisanje po pitanju odabira heroja. U vrhu liste (makar što se profesionalnih mečeva tiče) se nijesu desile značajnije promjene. Sa vama ćemo podijeliti par najinteresantnijih podataka:

 • Night Stalker se našao na draft listi u čak 98 mečeva. Ipak, u samo 28 je uspio da “sklizne” između ban dasaka, i nađe svoj put u pik fazu. Trenutno drži drugo mjesto najuspješniji heroja, sa nerealnih 71,4% win rate-a.

 • Night Stalker se, shodno ovome, nalazi na vrhu najbanovanijih heroja70 mečeva je imalo njegovu sliku ukrašenu crvenom trakom.

 • Puck se nakon znatnog bafa našao na vrhu pikovanih heroja. Vidjeli smo ga u 38 mečeva, ali, nije se pokazao kao toliko moćan pik. Uspio je trijumfovati u samo 18 mečeva, uz 47,4% win rate-a.

 • Earth Spirit je dobio indirektan baf sa novim terenom i stilom igre koji odgovara ovakvom tipu heroja.Dijeli prvo mjesto najpikovanijih heroja sa prisustvom u 38 mečeva i ima izuzetan win rate – 65,8%. Ovaj podatak mu je donio četvrto mjesto na listi najuspješnijih heroja sa minimum 20 odigranih mečeva u novom peču.

 • Winter Wyvern se izdigao iz pepela. Leda? Ledenog pepela? Uglavnom, WW je trenutno jedan od heroja oko kojeg se vodi najveća borba u pik fazi. Biran je u 30 mečeva, uz sjajan win rate od 70%, i očekujemo da će se relativno brzo popeti i na listi banovanih heroja. Za sada, banovan je u samo 15 mečeva.

 • Vrijeme je da otkrijemo i ko je najuspješniji heroj u ovom peču. U pitanju je Bane, koji se našao u 25 mečeva, sa impozantnih 76,0% win rate-a. Trenutno najintrigantniji heroj ovog peča je banovan u 21. meču. Ekipe pokušavaju da ga uklope u metu i za sada im to ide od ruke.

 • Izgleda da je nerf čekić udario dovoljno jako zvijezde prethodnog peča. Necrophos, tako, bilježi značajan pad na listi. Iako je izabran u 24 meča, win rate mu je katastrofalan – samo 37,5%. Pugna je igrana u 27 mečeva sa win rate-om od 48,1%, dok je Viper igran u 12 mečeva sa 50% win rate-a.

 • Najstabilniji od svih spam heroja prethodnog peča je Venomancer sa 58,1% win rate-a u 31. meču. Venomancer je ujedno i drugi najzastupljeniji heroj u draftovima – pored toga što je pikovan 31 put, banovan je u 59 mečeva.

Na početku ovog peča samo 4 heroja se nije našlo na pick ili ban listi (osim 4 auto-ban heroja: Morphling, Techies, te dva nova Dark Willow i Pangolier). Krajnje začuđujuće, obzirom da spisak sačinjavaju Abaddon, Windranger, Skywrath Mage i Elder Titan. Svakako, 107 heroja se našlo na spisku, što ovaj peč svrstava u red najraznovrsnijih u skorijoj istoriji.

Za kraj, predložićemo vam par heroja koje bi trebalo isprobati u ovom peču. Spisak ćemo svesti na pet, po našem mišljenju, najzanimljivijih:

 • Pudge, jer ko ne voli hookovati rune i dobiti refundaciju mane?

 • Tiny, jer možete da gađete protivnike drvima;

 • Io, jer na 15. levelu dajete besplatan skepter baf heroju sa kojim se “povežete”;

I naravno:

 • Dark Willow, jer je ovepowered do maksimuma i valja iskoristiti priliku prije nerfa;

 • Pangolier, jer morate imati heroja kojim ćete fidati.

Related Articles