Dota 2 – Fnatic preko Mineskija do nove LAN završnice

Dota 2 – Fnatic preko Mineskija do nove LAN završnice

Konačno je prekinuta dominacija malezijske ekipe u SEA regiji. Današnjom pobjedom od 3:2 Fnatic je uzvratio udarac ekipi Mineskija i plasirao se na “The Summit 8”. Ali, to nije bio ni malo lak zadatak. Mineski je poveo sa 2:0 i svi su već vidjeli reprizu prethodnih kvalifikacija. Međutim, Fnatic je na krilima Eternal Envy-ja i najnovije akvizicije – Abeda, uspio da preokrene rezultat i na kraju se plasira na svoj treći ovosezonski LAN. Pobjeda je još slađa znajući da su ovu LAN završnicu sami zaslužili. Podsjetićemo, na ESL Hamburgu su mijenjali Happy Feet, a na Dota PIT-u upravo Mineski.

Sami početak nije davao znake fantastične Bo5 serije. Mineski je na prvoj mapi poveo sa čak 12:0. Međutim, Fnatic je brzo konsolidovao redove, čak su uspjeli i da preokrenu. Ipak, Nana i njegov Tinker su bili nezaustavljivi. Nakon skoro 60 minuta Mineski je poveo sa 1:0.

Druga mapa je bio mnogo lakša za ekipu Mineskija. Fnatic je probao sa Pudge pikom da napravi pometnju u redovima protivničke ekipe. Jedina dobra stvar koja je proizišla iz ovog pika je bio PogChamp spam na Twitch čatu. Mineski 2:0.

Početak treće mape je odavao utisak da će ovo biti samo još jedna potvrda dominacije Mineskija. Ipak, Fnatic je uspio da smogne snage i nošeni sjajnom igraom Eternal Envy-ja na Lifestealer-u preokreću mapu u svoju korist i zaključuju je u 64. minutu. 2:1.

Na četvrtoj mapi je bio red na Abeda da pokaže svoje umijeće na Tinkeru. Nije umro niti jednom za 39 minuta igre iako je u Mineski pikao Storm Spirita kao counter Tinkeru. Na kraju je Mineski bio prinuđen da protiv Fnatica po drugi ove sezone igra peti meč u finalu kvalifikacija za Valve turnir. Mineski – Fnatic 2:2.

Izgleda da je Fnatic otkrio recept za Mineski. Treća mapa – Envy Lifestealer. Četvrta mapa – Abed Tinker. Peta mapa? Envy Lifestealer + Abed Tinker. Kad se ovome doda i Ohayio na Omniknightu uspjeh je 100% zagarantovan. Nakon 49 minuta igre Fnatic je zaokružio preokret sa konačnih 3:2.

MVP je zasigurno bio Abed i pored fantastične partije Eternal Envy-ja. A ko bi rekao da jedan čovjek može da promijeni toliko toga? Fnatic nije izgubio niti jednu seriju mečeva od kako je Abed došao u njihove redove. Donio je stabilnost na mid lejnu i raznovrsnost u piku. Envy je konačno skinuo teret sa svojih leđa i našao je igrača koji će mu pomoći u nošenju ekipe.

Teret su podijelili na fenomenalan način a priliku da vidimo kako će proći na “The Summit 8” LAN završnici imaćemo od 13. do 17. decembra.

Related Articles