Dota 2 – Poznati direktni učesnici Dota2 Asia Championship Majora

Dota 2 – Poznati direktni učesnici Dota2 Asia Championship Majora

Organizatori Dota 2 Asia Championshipa (DAC) su odlučili da za ovaj Major pozovu samo 6 timova. Odluka koja je začudila Dota 2 zajednicu, sa obzirom na to da prva dva Major turnira u 2018. godini (PGL Bukurešt i ESL One Katowice) imaju po 8 direktnih učesnika.

Kinezi su poznati po svojoj revnosti i dobroj organizaciji svojih turnira, pa tako ne treba da čudi ovako rano slanje poziva ekipama. Na spisku se nalaze 3 kineske, 2 evropske i jedna CIS ekipa – Invictus Gaming, Newbee, Vici Gaming, Team Liquid, Team Secret i Virtus.Pro. Tim koji bode oči je ekipa koja je prva dobila poziv – Invictus Gaming. Razlog je to što su oni osvajači DAC 2017. godine, pa su i pored toga što ove sezone ne bilježe zapažene rezultate i što im igra nije na zavidnom nivou zaslužili poziv na treći ovogodišnji Major. O ostalim direktnim učesnicima ne treba trošiti previše riječi. Team Secret, Team Liquid i Virtus.Pro su 3 prvoplasirana tima Dota Pro Circuita, a Newbee i Vici, koji su takođe u vrhu DPC-a, se smatraju najjačim ekipama kineske regije.

                       

Preostalih 10 učesnika će se znati nakon regionalnih kvalifikacija. Pretpostavlja se da će finalisti evropske i kineske regije dobiti svoje mjesto na ovogodišnjem DAC-u, sa obzirom na to da iz 6 kvalifikacionih regija treba “izvući” 10 učesnika. Postavlja se pitanje koliko će učesnika dobiti regije koje nemaju direktne učesnike – Sjeverna i Južna Amerika, SEA i da li će CIS regija, koja ima jednog predstavnika, dobiti više od jednog mjesta preko kvalifikacija.

Biće interesantno vidjeti kojim će se principom služiti organizatori. Vremena imaju dovoljno, jer je početak DAC-a zakazan 30. mart. Turnir će trajati do 7. aprila, nakon čega ćemo znati kako je raspodijeljen nagradni fond od 1,000,000 dolara i 1500 kvalifikacionih poena.

Related Articles