Dota 2 – Kvalifikacije za EPICENTER XL Major postale zanimljivije

Dota 2 – Kvalifikacije za EPICENTER XL Major postale zanimljivije

Organizatori EPICENTER XL Majora, koji je zakazan za 27. april, su objavili na kojem će se principu birati poslednji učesnik. Od njih 12, 6 će činiti pobjednici, standardnih, kvalifikacionih regija (Evropa, Sjeverna i Južna Amerika, CIS, SEA i Kina), 5 ekipa će dobiti direktan poziv (na toj listi su već Virtus.Pro i Team Liquid), dok će poslednji učesnik biti poznat nakon – Madness kvalifikacija!

Madness kvalifikacije nijesu vezane za specifičnu regiju već su globalne. Sve ekipe, nezavisno od regije u kojoj se nalaze, mogu da uzmu učešća u ovim kvalifikacijama. Madness indeed. Pravila su jednostavnaBest of 1 serije, od samog početka, pa do kraja. Da, da, i samo finale je Best of 1. Server na kojem će se mečevi odigravati je evropski (nije poznato da li su uključeni i EU West i EU East serveri). Na prvi pogled možemo reći da ekipe iz Evrope imaju ogromnu prednost. Ipak, iznenađenje je moguće, jer ping i lag najboljim ekipama ne bi trebalo da predstavaljaju prevelik problem.

Koncept je izuzetno zanimljiv, a EPICENTER je poznat po svojim nekonvencionalnim metodama odabira učesnika. U videu koji je objavljen uz najavu može se naslutiti koja su 3 preostala direktna poziva. Makar tako kažu. Nama je to promaklo. A vama?

EPICENTER Major je turnir sa najvećim nagradnim fondom u istoriji ruske e-sports scene. Moskva će ući u istoriju kao domaćin Majora sa nagradnim fondom od 1,000,000 dolara i 1500 kvalifikacionih poena. Kao što smo već spomenuli, početak je zakazan za 27. april i turnir će trajati do 7. maja. Želite da okušate vašu sreću u kvalifikacijama? Posjetite ovaj link i prijavite se. Srećno!

Related Articles